Мед Атлант

У Франківську відкрили анотаційну дошку Роману Мельниковичу

У пам’ять про загиблого в російсько-українській війні Романа Мельниковича на стіні  ліцею №6 відкрили анотаційну дошку.
Саме тут здобував освіту захисник, – інформує міський голова Руслан Марцінків.
Був старанним учнем і дуже слухняним сином, пригадує мати Романа пані Марія. Закінчивши школу, вступив до ВПУ №3, де здобув професію столяра. Працював водієм на Івано-Франківському хлібокомбінаті. Коли окупант відкрито напав на Україну, одразу пішов до військкомату добровольцем. Однак через черги там і щільний графік на роботі, Роману Мельниковичу не вдалося стати на захист у перші дні повномасштабної війни. Дочекавшись повістки, пішов обороняти країну улітку 2022 року.
«У липні принесли повістку і 28 числа прийшов привітав, у мене іменини, привітав мене. А ввечері в 11 годині його вже відправили. І більше ми його не бачили. Ми виховані не такими, щоби ховатися. Так як інші ховаються. Він знав, чому вони напали на нас. Що вони хочуть. Як я не піду, хто захистить дитину, яке її життя, яке її майбутнє буде? І дружина тим більше, і Ви, мамо», – розповідає про загиблого сина мати Марія Мельникович.
Роман віддано ніс службу. Цивільна професія шофера стала в нагоді на війні. Солдат Мельникович був водієм гранатометного відділення взводу вогневої підтримки 9-ї десантно-штурмової роти 3-го десантно-штурмового батальйону. Виконував бойові завдання у Донецькій області. Загинув у районі населеного пункту Новомихайлівка 12 листопада 2022 року. Івано-Франківська громада вшанувала пам’ять Героя до роковин його загибелі.

«Дякую громаді, яка докладає максимум зусиль, щоби пам’ять зберегти про наших Героїв в анотаційних дошках, в книжках, в Алеї слави Героїв. В інший спосіб, підказуйте, як ще ми можемо вшанувати пам’ять. Дякую школі, яка очевидно, зберігає пам’ять проводить відкриті уроки. І наші діти завжди будуть пам’ятати, якою ціною здобувається наша перемога. Дуже прошу, війна, на жаль, не завершилася. Щоби ми і надалі допомагали, збільшували цю допомогу. Найбільшою пошаною для наших Героїв – буде перемога», – звернувся до всіх присутніх очільник Івано-Франківської ТГ Руслан Марцінків.
Випускники ліцею №6 і зараз самовіддано захищають незалежність України. Про подвиг живих та героїзм загиблих теперішні та майбутні учні школи безперечно знатимуть, запевнив директор закладу Ігор Максимчук.
«Школа, звичайно, буде пам’ятати і шанувати наших Героїв і, зокрема, Романа. Він тут навчався, виховувався формувався як громадянин і патріот своєї країни, свого краю. І тому дуже важливо, щоби підростаюче молоде покоління на прикладі вчилося, виховувалося і формувалося як патріоти своєї країни і своєї рідної землі», – зазначив директор ліцею №6 ім.І.РевчукаІгор Максимчук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...