Мед Атлант

Івано-Франківськ стане ще доступнішим для маломобільних людей

Івано-Франківськ зроблять доступним для маломобільних людей. Вже сформований перелік об’єктів  для облаштування понижень на вулицях міста та триває їх виконання. 

Про це, на брифінгу повідомив заступник директора Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Назар Рогів. Він зазначив, що підрядні організації виконали роботи з влаштуванням понижень на пішохідних переходах на вулицях Бельведерській, Любомира Гузара, Заклинських.

“Також зараз тривають роботи на вулицях Базараній, Шпитальній, Старозамковій, перехресті вулиць Миколайчука-Стуса. Чималу кількість понижень на пішоходних переходах вже вдалося реалізувати в рамках виконання робіт з ремонту тротуарів і пішохідних доріжок.”

Нагадаємо, що в місті також планують розробити маршрути сполучення центру з усіма лікарнями Івано-Франківська. Як зазначив, радник міського голови з питань доступності Юрій Гапончук, на схемі міста вже визначили центр, від якого будуть полягати доступні до всіх лікувальних закладів маршрути.

“Звичайно, що варто розробити додаток на телефоні, який полегшить життя всім маломобільним людям. Аби люди могли дивитися доступні маршрути на телефоні і в будь-який час, коли потрібна допомога, зателефонувати як на “гарячу лінію”. Важливо сказати, що інклюзія – це коли всі люди можуть бути включені у всі суспільні процеси, тобто це доступність міста до потреб кожного незалежно від фізичних можливостей. І допоки триває війна, на жаль, в нашому суспільстві буде зротати кількість людей, які стануть менш мобільними в плані пересування.”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...