Мед Атлант

Поляки планують заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Представники польських автоперевізників 16 листопада заявили, що розширять прикордонну акцію протесту проти України, заблокувавши ще один пункт пропуску для вантажних автомобілів – “Шегині – Медика”.

Повідомляє один з організаторів протесту Томаш Борковський агентству AFP, пише “Європейська правда

Київ наразі не зміг досягти згоди на нових переговорах з польськими перевізниками, які вже майже два тижні блокують вантажні перевезення на трьох основних прикордонних пунктах пропуску.

Борковський повідомив, що з понеділка 20 листопада вони розширять блокаду на пункт пропуску “Медика”.

Він зазначив, що далекобійники очікують нового раунду переговорів з польським та українським урядами, і “не задоволені швидкістю” переговорів.

Багатоденний протест спричинив величезні черги по обидва боки кордону.

У переговорах, що відбулися в четвер 16 листопада у прикордонному пункті пропуску “Дорогуськ”, взяли участь представники міністерств інфраструктури України та Польщі, а також транспортного департаменту Єврокомісії, повідомили в українському уряді.

Міністерство транспорту України зазначило, що польські протестувальники “не прийняли пропозиції”, і що “сторони продовжують шукати рішення”.

“Ключовою вимогою протестувальників є повернення до дозвільної системи. Ця вимога не може бути виконана. Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС діятиме щонайменше до 30 червня наступного року”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...