Мед Атлант

Дух старого Станіславова: франківців запрошують на екскурсії підземеллям Ратуші. ФОТОРЕПОРТАЖ

Оживити серце міста – в Івано-Франківську запровадили екскурсії підземеллям Ратуші.

Невигадані історії, таємниці будівлі та дух старого Станіславова чекають на тих, хто вирішить дослідити приміщення, які були закритими довгий період, впевнена директорка Центру розвитку мiста i рекреацiї Руслана Василюк.

“Ми вирішили, що не треба чекати, а ставати й робити, адже питання відкриття підземель стоїть давно. Ще в 2021 році ці підвали перейшли на баланс нашого центру, і з того часу ми працювали над розвитком проєкту – шукали можливості та гранти. Цьогоріч ми зробили перший крок – над цими екскурсіями працювала ціла команда двох центрів, і ми сподіваємося, що франківцям сподобається”, – каже Руслана Василюк.

Над проєктом працювали два місяці, а обійшлася ця експозиція в приблизно 100 тис. грн, які Центр розвитку мiста i рекреацiї акумулював власними силами та силами художників-постановщиків.

“В підвальних приміщеннях як правило була тюрма. Настільки я знаю, сам Довбуш тут не “сидів”, але багато опришків перебували та чекали вироку саме в цих підвалах. Також відомо, що декілька ночей тут провів і Іван Франко. Я думаю, що це буде цікаво та корисно для франківців”, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Більше у фоторепортажі МІСТА:

Коли можна відвідати підземелля?

30 листопада та 1 грудня о 16:00.

Вхід у підвали лише з екскурсією. Вартість вхідного квитка – 100 грн. Щоб записати на екскурсію, звертайтеся до туристично-інформаційного центру Івано-Франківська.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...