Мед Атлант

У Івано-Франківську презентували книгу «Народні Герої України: історія справжніх»

45 історій, 45 доль викладених на сторінках книги «Народні Герої України: історія справжніх». Сьогодні у франківському Драматичному театрі мешканцям міста презентували збірку історій українських військових, яку вони мали змогу придбати.

«Це вже друга книга. У першій 45 історій, і в цій. Ми повинні продовжувати розповідати про народних героїв. Розпочинається книга історією піхотинця, але тут є різні представники», – зазначила військова журналістка Віолетта Кіртока.

За словами Віолетти Кіртоки, ідея зібрати історії військових виникла давно, тому перша збірка розпочиналася розповіддю Дмитра Коцюбайла.

У другій збірці розпочали з історії піхотинця Андрія Верхогляда, який загинув літом 2022 року.

«Мені було дуже боляче дописувати про його смерть у книжці, але це не змінило наших планів. Бо про наших героїв повинні знати та памʼятати.»

Головна ідея цих книг – розповідати чому люди отримали звання Народного Героя України.

Презентацію відвідали також і родичі військовослужбовців.
Алевтина та Валентин Дергачі сьогодні також приїхали, адже вони пишаються своїм сином.

«Пройшло вже 7 років. Ми отримували нагороду тут. І знаєте, для нас це поживлення ран. Але і велика гордість за сина. Ми хочемо, аби всі памʼятали якою ціною виборюється свобода. Наш син почав свій військовий шлях у 2015 році. Він довго не роздумував. Сьогодні дуже багато хлопців немає, тому нам приємно, що про них не забувають»

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...