Мед Атлант

Втілення сили та волі: у Франківську відбулися “Ігри Нескорених” серед поранених бійців. ФОТО

Одна нога, одна рука – але великий дух! В Івано-Франківську провели «Ігри Нескорених» серед учасників бойових дій, які отримали поранення.

Шість різних видів спорту — від бігу до настільного тенісу — стали майданчиком для змагань. Однак, головне тут, підтвердження того, що поранення не заважає жити повноцінним життям.

Роман Примич виконуючи бойові завдання на Донеччині отримав поранення та втрати кінцівку, проте каже «духом падати не можна».

«Падати духом не потрібно. Треба працювати над собою. Фізичне навантаження, в якійсь мірі відволікає від лишніх думок і дає змогу рухатись дальше.  Такі змагання дуже необхідні! Для мене це міст переходу моїх можливостей, я зрозумів, що можу більше. Надзвичайно важко, але якщо працювати заради цілі то все вийде», – зазначив Роман Примич.

До змагань між бійцями долучився і український спортсмен Василь Вірастюк.

«Для ігор підібрані інклюзивні види спорту, де можуть брати участь ветерани з певними потребами. Ці ігри дають хлопцям мотивацію займатися, організовуватись. Фізична культура – найкраща фізична та психологічна реабілітація.», – зазначив Вірастюк.

За словами голова Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук захисники потребують більшої комунікації та працевлаштування.

«Дякуючи вам, ми маємо Україну, можемо жити. Захисники потребують більше спілкування, комунікацію. Тому в Івано-Франківську створене управління ветеранів. Ми напрацьовуємо ряд різних заходів, щоб об’єднувати ветеранів для проведення спортивних змагань. Нам сьогодні надзвичайно потрібно працевлаштувати наших воїнів, які повернулись з фронту. Вони повинні адаптуватися. Область повинна згуртуватись і на всіх підприємствах створювати робочі місця для захисників.» – розповіла голова ОВА.

«Ми дещо робимо гірше, ніж звичайні люди, проте ми стараємось. Сьогодні я приймав участь майже у всіх видах спорту, крім тенісу, мені він не інмпонує. Навіть із відірваною права кінців я продовжую займатись спортом», – розповів боєць першої танкової бригади.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...