Мед Атлант

Пластуни передали Вифлеємський вогонь в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню

13 грудня пластуни передали Вифлеємський вогонь в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню для поранених воїнів та медичних працівників. У місто вогонь привезли вранці 11 грудня потягом із Києва.

Як відбувалася передача, розповідають у репортажі Суспільного.

До України вогонь прибув з Австрії, розповідає пластунка-розвідувачка Анна-Марія Заборник.

“Враховуючи ті обставини, в яких ми живемо, — повномасштабне вторгнення Росії в Україну — мені здається, що в пріоритеті повинні бути ті люди, які захищають наш спокій, наше завтра, наші мрії й наше майбутнє. А саме — захисники”, — говорить Анна-Марія Заборник.

Заступниця медичного директора з медсестринства обласної клінічної лікарні Наталія Ружило каже, що передача вогню символізує прихід нового етапу насамперед для пацієнтів.

“По-перше, тішимося, що нас не забувають. Не стільки нас, скільки наших пацієнтів, тих, які для нас усіх зараз, для країни — найдорожчі, найрідніші, яким хочемо дуже допомогти. Радіємо, що ті молоді люди хочуть передати нам частинку того тепла, який має цілий світ. Ми також його отримаємо і будемо намагатися передати це тепло тим, хто в нас лежить і хто в нас працює”, — говорить Наталія Ружило.

За її словами, Вифлеємський вогонь горітиме в лікарняній капличці.

Пластунка Анна-Марія Заборник розповіла, що невдовзі вогонь передадуть в інші медзаклади, церкви, а також запалять ним лампадки на “стометрівці” біля стендів з портретами загиблих воїнів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...