Мед Атлант

Захищаючи Україну загинув пластун з Прикарпаття Захар Скляр

Військовий позивний «Рамзес» та «Беркут». В юнацьких роках короткочасно належав до Пласту на Луганщині

Пише  Надвірнянський Пласт

З початком антитерористичної операції в 2014 р. разом з сім’єю переїхав з Луганщини до Івано-Франківська, де у вересні 2015 р. вступив до тутешнього осередку Пласту та став виховником гуртка «Ворони» в 27 курені ім. В. Івасюка. Був інструктором з картографії та орієнтування.

Згодом став членом 3 куреня УСП «Лісові Чорти» в кодлі «Хом’як». В 2016 р. пройшов Крайовий вишкіл виховників № 151 у Івано-Франківську та Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства №104. Учасник вишкільного табору «Лісова школа» в 2017 р. Активний в пластовому житті, учасник, інструктор та співорганізатор пластових таборів, мандрівок, подій, акцій.

Захоплювався їздою на велосипеді, мандрами та читанням.Навчався у Кремінській школі гімназії. Проте вже у Івано-Франківську закінчив 11 клас в школі №20. Відтак з 2015 по 2019 р. навчався на факультеті математики та інформатики Прикарпатського Національного університету ім. В. Стефаника.

Закінчив військову кафедру і отримав звання молодшого лейтенанта. З березня 2018 по серпень 2019 працював веломеханіком у веломагазині-майстерні “REZKO” у Івано-Франківську.

З переїздом до Польщі навчався на факультеті управління та менеджменту Люблінської політехніки. Продовжував працювати як веломайстер та в сфері логістики.

Після відкритого російського вторгнення повернувся на Батьківщину та зголосився до лав Збройних сил України.

Став лейтенантом у складі 79-ї окремоїдесантно-штурмової Таврійської бригади. В липні 2022 пройшов спеціальні навчання на Житомирщині, після чого постійно брав участь у бойових діях в межах Донецької області. Був командиром взводу роти управління.

Загинув 20 грудня під час виконання бойового завдання поблизу села Новомихайлівка, Мар’їнської міської громади Покровського району Донецької області.

Церемонія похорону відбудеться у Івано-Франківську. Про дату, час та місце прощання буде повідомлено згодом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...