Мед Атлант

На Надвірнянщині жителі села крали газ – Укрнафта

В Івано-Франківській області виявили й ліквідували несанкціоновану врізку в газопровід «Надвірнанафтогазу», який входить у структуру ПАТ «Укрнафта».

Про це компанія повідомляє на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Жителі одного з сіл Надвірнянського району Івано-Франківської області вчинили несанкціоновану врізку в газопровід НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» й незаконно відбирали газ для власних побутових потреб», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають в «Укрнафті», це відбувалося попри те, що «2018 р. під час реконструкції газопроводу вони відмовилися від пропозиції керівництва ПАТ «Укрнафта» на безоплатне підключення до газомережі», при цьому жителі району мотивували відмову тим, що «НГВУ «Надвірнанафтогаз» видобуває газ на їхній території».

Як підрахував Івано-Франківський науково-дослідний проєктний інститут ПАТ «Укрнафта», витрати нафтового газу, що міг бути несанкціоновано відібраний, становлять 3 859 м куб. на добу. З урахуванням вартості газу для населення (постачальник ТОВ «ГК «Нафтогаз України») на рівні 7,96 грн за 1 кубометр щодоби несанкціоновано відбирався газ на 30 718,00 грн або, 11 211 937,00 грн за рік.

Факт виявлення незаконної врізки зареєстровано у листопаді цього року і Надвірнянським відділом поліції і внесено до ЄРДР за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, що завдала значної шкоди).

Наразі працівники Національної поліції України спільно зі службою безпеки «Укрнафти» з’ясовують особи зловмисників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...