Мед Атлант

Працівники Івано-Франківської обласної клінічної лікарні здали приблизно 25 літрів крові

60 працівників Івано-Франківської обласної клінічної лікарні 9 січня здали приблизно 25 літрів крові.

Про це Суспільному повідомила лікарка-терапевтка медзакладу Галина Шиян.

З її слів, медики лікарні здають кров кожні два-три місяці.

“Минулого року ми провели чотири такі заходи. Тоді до збору крові долучилися приблизно 400 людей. Тішить те, що з кожним разом кількість охочих збільшується. Ми сповіщаємо людей і дуже багато зголошується, зокрема родичі, знайомі й друзі наших медпрацівників”, — розповідає Галина Шиян.

Торакальний хірург обласної клінічної лікарні Ігор Гатайло вп’яте прийшов здавати кров.

“Робота роботою, а це — така добровільна акція. Я досі боюся здати кров з пальця, але приходжу здавати кров з вени”, — каже Ігор Гатайло.

Лікарка інсультного центру Тетяна Гурак теж долучилася до акції. Медикиня розповідає, що з власного досвіду добре розуміє, наскільки донорська кров важлива під час порятунку людських життів.

“Зазвичай, коли є потреба в якійсь групі крові, нам пишуть та просять за можливості здати. Зараз, як ми зрозуміли, потрібні різні групи крові”, — каже Тетяна Гурак.

Медична сестра Прикарпатського центру служби крові Ірина Григорук може взяти кров у пів сотні людей за день. З її слів, стати донорами можуть здорові люди з вагою від 50 кілограмів.

За словами лікарки-терапевтки обласної лікарні Галини Шиян, 10 січня запланували ще один етап здачі крові, під час якого очікують на пів сотні донорів.

Генеральний директор Прикарпатського обласного центру служби крові Ігор Дожджанюк у коментарі Суспільному повідомив, що в регіоні станом на 9 вересня є потреба в усіх групах крові з негативним резус-фактором. З його слів, запасів крові у медустанові вистачає, але їх потрібно постійно поповнювати.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...