Мед Атлант

Підлітки з Івано-Франківщини створили сонячну зарядну станцію

Підлітки з Івано-Франківщини самостійно створили сонячну зарядну станцію та навчають школярів, як можна економити електроенергію й конструювати власні пристрої для її отримання.

Про це “НУШ” повідомили автори молодіжної програми UPSHIFT від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), у межах якої Богдана, Олександр, Василь і Олександра розробили свій прилад.

ЮНІСЕФ також планує в подальшому створювати просвітницький контент на тему ощадного споживання енергії.

“Ми вже робили перші тестування нашої станції. І впевнені, що протягом дня вона може зарядити понад 10 гаджетів. Але ми ще досліджуємо, яка максимальна потужність приладу”, – стверджує 16-річна винахідниця Богдана.

Наразі юні розробники демонструють свій пристрій під час лекцій для учнів і студентів від 14 до 18 років, а також докладно розповідають, як його сконструювати.

На заняттях учасникам також пропонують в ігровій формі знайти рішення енергетичних викликів. Наприклад, скласти з конструктора вітряки, гідростанції й інші системи генерації та постачання енергії.

“Нам потрібно навчитися економити електроенергію, навіть коли ми отримуємо її безперебійно. По-перше, це впливає на наше майбутнє життя, адже паливні ресурси вичерпні. А по-друге, це питання екології. Оскільки вироблення енергії спричиняє багато викидів у навколишнє середовище”, – зазначають розробники.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...