Мед Атлант

І буде “Помста”: у Гвардії наступу з’явилася десята бригада – прикордонників

Державна прикордонна служба збільшує свої бойові можливості: на базі Луганського прикордонного загону було створено ще один загін бригадного типу, який уже виконує завдання з відбиття російської агресії.

Повідомляє пресслужба ДПСУ, інформує УП.

Він отримав назву “Помста” і входить до бригад Гвардії наступу (це вже 10-та бригада Гвардії наступу – ред.).

Лише від початку повномасштабного вторгнення 5 військовослужбовців прикордонного загону відзначені почесним званням Героя України з нагородженням ордена “Золота Зірка”, 4 з них – посмертно.

 “Нині Луганський прикордонний загін реформовано у бригаду Гвардії наступу із символічною назвою “Помста”. І в цьому є конкретний символізм, адже, як зазначив голова ДПСУ (Сергій Дейнеко – ред.), загарбники зможуть це відчути на собі та за кожного побратима, від першого загиблого в ніч на 24 лютого 2022 року прикордонника – майстер-сержанта Дениса Ткача, який загинув під час бою з диверсійно-розвідувальною групою на відділі прикордонної служби “Мілове”, до всіх загиблих у цій війні, буде конкретна помста”.

У ДПСУ зазначають, що бойові можливості цього підрозділу зараз значно нарощені, є відповідні засоби – броньована техніка, спецавтомобілі, зенітні, артилерійські та протитанкові засоби, системи аеророзвідки та ударні БПЛА, засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо.

Крім цього військовослужбовці Луганського загону пройшли численні навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном: Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...