Мед Атлант

Пішки з Києва до Івано-Франківська: волонтер Петро Скрипка збирає мільйон для ЗСУ

Військовий Петро Скрипка йде пішки з Києва до Івано-Франківська, збираючи кошти на автівки для побратимів. Щоб придбати пікап та навантажувач для воїнів із Третьої штурмової бригади чоловікові потрібно понад мільйон гривень.

Фото: Суспільне Тернопіль

Петро Скрипка розповідає, що його марафон розпочався 5 січня від станції метро “Теремки” в Києві. Кожен день він проходить близько 30 кілометрів. До фінішу в Івано-Франківську залишилось лише 160 кілометрів, розповів журналістці МІСТА.

Військовий розповідає, що вибрав саме зимовий період для свого марафону, аби продемонструвати, наскільки важко українським воїнам в окопах взимку. Адже те, що українці бачать на екранах телевізорів, це лише 1%  від реальності на фронті.

“Люди вже так просто не донатять. Я вирішив своїм пішим марафоном взимку показати, як хлопцям там важко в окопах. Кошти я збираю для побратимів, з якими служив. Станом на сьогодні я зібрав 510 тисяч, а треба хоча б мільйон”, – ділиться волонтер.

Скрін зі стріму

Щоб залучити увагу та підтримку громадськості, Петро активно веде стріми зі свого походу в соціальних мережах. Він розповідає про враження від подорожі, погодні умови, про різні ситуаціями з якими він стикається. На жаль, його основний акаунт зі 130 тисячами підписників заблокували, але це не його зупинило.

“Люди більше донатять, коли я веду стріми. Я намагаюся вести їх частіше. Але ворог хоче завадити мені, акаунти мої блокують один за одним. Проте українці всеодно мене підтримують і я рухаюсь дальше”, – відзначає Петро.

Петро Скрипка зізнається, на початку повномасштабного вторгнення він пішов на війну приховуючи власну хворобу.

“Я приховав свою хворобу. Про неї дізналися, коли я вже був на Бахмутському напрямку. Тоді моє здоров’я дало про себе знати. І мене забрали в госпіталь. І тоді вже довелось зізнатися” – додав волонтер.

Мотивацією для ветерана війни стають його побратими, кохана та друзі-волонтери.

“Мене мотивують і побратими і моя кохана. Мотивують українці, які роблять великий внесок у нашу Перемогу. Так само волонтери, яких я зустрічаю на своєму шляху. Особливо це діти, які виходять зі шкіл, щоб зустріти мене та підтримати”.

Завершити свій марафон в Івано-Франківську Петро Скрипка планує через пʼять днів.

Доєднатися до збору можна донатом на банку: http://send.monobank.ua/jar/QkDsyhJGg
Також слідкуйте за прямими ефірами у ТікТок https://www.tiktok.com/@marafon_dobra_2023?_t=8jMdLesoDoc

 

 

 

 

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...