Мед Атлант

У Коломиї звільнили секретаря міськради після “сексистських висловів”

У Коломиї звільнили секретаря міськради після “сексистських висловів”

Громадяни підтримали електронну петицію щодо позбавлення місцевого політика посади. У справу втрутився й уповноважений Верховної Ради з прав людини, назвавши висловлювання секретаря “сексистськими”, інформує Фокус.

Секретар Коломийської міської ради Андрій Куничак був звільнений з посади після звернення уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця. Лубінець відгукнувся на звернення депутатки міськради Галини Белі, яку чоловік обізвав “відьмою” під час публічного виступу. Про звільнення Куничака та про обставини справи Лубінець розповів у дописі в Telegram-каналі.

“Вжив висловлювання, що принижують жінку, порушують її право на повагу до честі, гідності та впливають на ділову репутацію як депутата міської ради”, — ідеться у дописі.

Обставини події розглянули на засіданні постійної комісії міськради у присутності обох фігурантів. Після цього затверджено рішення про звільнення Куничака.

Омбудсмен повідомив, що подія сталась у листопаді 2023 року. Під час засідання Коломийської міськради секретар допустив висловлювання, які образили честь та гідність депутатки. Подібні вислови Лубінець назвав “сексистськими”.

Про інцидент з секретарем Куничаком стало відомо 15 листопада 2023 року, коли про це написали у Telegram-каналі “Гендер в деталях” — українського медіа, яке висвітлює витання фемінізму та гендерної рівності. На відео чути короткий діалог, під час якого Куничак назвав депутатку Галину Белю відьмою. Після цього присутні гучно розсміялись.

“Не дивіться на мене так!” — сказав секретар.

“Як?” — почув відповідь від жінки.

“Як відьма!”

Діалог пролунав під час розгляду питання про дострокове звільнення секретаря. Перед фразою про “відьму” чоловік згадував “про демократичну країну, яку ми усі будуємо”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...