Мед Атлант

У комітеті соцполітики відреагували на ідею Зеленського допомагати біженцям через Україну

За словами нардепа з комітету з питань соцполітики, уряди європейських держав, які допомагають біженцям з України, зацікавлені в тому, щоб допомагати українцям на своїй території, а не через Київ.

Повідомив перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк в етері “Радіо Свобода

 “Ми маємо розуміти, що мало держав знайдеться, які допомагатимуть біженцям через уряд України. Наші партнери допомагають нам шляхом і фінансової безповоротної, і мінімальної кредитної ставки. Через те мені видається, що українська влада мала б більше дбати про те, як створити умови тут, на нашій території, щоб громадяни поверталися”.

За його словами, з часом зменшується ймовірність того, що родини українських біженців повертатимуться додому, тому потрібно забезпечити для них гідні умови повернення є завданням держави: “завдання української влади – створити умови, щоб українець знав, коли повернутися, куди повернутися, і був переконаний, що його тут чекають не тільки морально, а ще і матеріально”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...