Мед Атлант

Створив серію плакатів, щоб купити такмед: художник Нікіта Тітов

В Івано-Франківську художник Нікіта Тітов створив серію графічних творів про російсько-українську війну. У цих роботах митець рефлексує на події, що відбуваються в Україні. Спільно з волонтерами “Громадської ініціативи Галичини” він продає плакати для закупівлі тактичної медицини.

Більше про ініціативу художника та волонтерів пнаписало Суспільне.

“Дуже багато разів бачив дітей, які або чекають на своїх батьків, або їх зустрічають, або, що дуже важко, проводжають на війну. І саме ці історії закладені в слово “віра”, — так про одну зі своїх робіт розповідає художник Нікіта Тітов.

Створив серію плакатів, щоб купити такмед: художник Нікіта Тітов

Наразі серія плакатів налічує 20 робіт, каже художник.

“Це — прості слова, але зараз ми відчуваємо дуже велику їхню цінність, тому що за ними стоять життя людей, їхній героїзм, їхні вчинки. І зараз це — не порожній звук. Тож я просто почав малювати слово за словом. Потім вже зрозумів, що вимальовується ціла серія. Я поки не збираюся зупинятися, але і не ставлю собі за мету намалювати чергову роботу з цієї серії”, — говорить Нікіта Тітов.

Створив серію плакатів, щоб купити такмед: художник Нікіта Тітов

Гроші витрачатимуть переважно на тактичну медицину, хоча уже купили за них очні протези для військових, розповідає голова “Громадської ініціативи Галичини” Леся Качурова.

З її слів, за місяць з продажів вторгували 30 тисяч гривень. Вартує картина у рамці одну тисячу гривень. Набір із 12 листівками — 450 гривень. Придбати їх можна на інтернет-сторінці волонтерської крамнички “Громадської ініціативи Галичини”. 70% від вартості витратять на потреби військових, каже Леся Качурова.

Створив серію плакатів, щоб купити такмед: художник Нікіта Тітов

“Надсилаємо в Європу, у США також. Тому ми не можемо сказати, що воно не йде. Це — достатньо успішний проєкт. Розумієте, твори Тітова — це є колекційні речі. Це зберігається, люди із задоволенням купують. Тим більше тут є така велика благодійна складова”, — каже Леся Качурова.

Нікіта Тітов планує організувати виставку цих графічних плакатів у Івано-Франківську, а також на його батьківщині — в Естонії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...