Мед Атлант

У Франківську відкрили одразу три пам’ятні дошки Героям. ФОТОРЕПОРТАЖ

На фасаді ліцею імені Івана Пулюя відкрили одразу три пам’ятні дошки загиблим у російсько-українській війні. Вшанували пам’ять воїна Володимира Третяка, керівника групи сил спеціальних операцій Павла Памфілова та солдата штурмової групи Гната Тарасюка.

“Це наш приклад для наслідування”, саме так відгукується про свого чоловіка дружина Володимира Третяка.

“Для нашої сім’ї він був сонцем. Найкращим сином, батьком, чоловіком. Він був прикладом для наслідування. Пригадую, як ми говорили з ним про мрію, а мріяв він багато. Він казав: “Я дуже хотів зробити щось велике та важливе”. Мабуть, те що він пішов захищати нас і віддав за це своє життя і є тим найбільшим, що він зробив. Він наш Герой, який житеме в наших серцях назавжди”, – розповіла дружина Володимира Третяка.

Після мобілізації Володимир поїхав на навчання на Яворівський полігон. Де через два дні загинув від ворожого обстрілу.

Спогадами про свого сина поділилася з присутніми й мати Павла Панфілова.

 “Хочу показати вам книжечку, з якою проходив свій військовий шлях наш син. Місяць перед загибеллю він був у Харкові. Не міг ні спати, ні їсти, бо побратими на Бахмуті гинули. Він сказав своєму командуванню: “Якщо ми не поїдемо на Бахмут, я переводжуся на іншу частину”. По цих словах, ви можете зрозуміти, яким він був”, – ділиться мати Павла Панфілова.

Герой загинув у боротьбі з окупантами у Бахмуті, що на Донеччині.

Пам’ятні дошки на фасаді ліцею нагадуватимуть усім про захисників, ділиться директор ліцею Мирослав Бідичак.

“Пам’ятаю цих хлопців ще дітьми, коли вони раділи життю, жили у цьому закладі. Не даремно ми працювали, бо вони зробили правильний вибір, але доля жорстоко вчинила з ними. Життя триває тут будуть вчитися діти й будуть пам’ятати хлопців, які дали їм таку можливість”, – каже директор ліцею імені Івана Пулюя.

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...