Мед Атлант

17-річний юнак розсилав повідомлень про замінування шкіл: йому загрожує до 8 років

Кіберполіція Чернівецької області викрила 17-річного псевдомінера, який надіслав неправдиве повідомлення про замінування однієї зі столичних шкіл. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Оперативники кіберполіції встановили юнака, який надіслав повідомлення про замінування на електронну пошту однієї зі шкіл столиці. До закладу негайно прибули поліцейські вибухотехнічної та кінологічної служб, однак жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили.

Як у подальшому встановили кіберполіцейські, «жартівник» був активним учасником анонімних сватингових спільнот у месенджерах, учасники яких закликали один одного до фейкових замінувань закладів освіти та державних установ.

За місцем мешкання фігуранта правоохоронці провели обшук та вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони. Поліцейські також припинили діяльність підконтрольних зловмиснику сватингових спільнот.

Слідчі повідомили молодику про підозру. за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт. За скоєне молодику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...