Мед Атлант

У Герині лисиця напала на собаку – в УТМР закликали вакцинувати домашніх тварин проти сказу

Зокрема, у товаристві порадили робити щеплення проти сказу домашнім тваринам. Окрім цього, потрібно звернутися за допомогою у Держпродспоживслужбу та до місцевої влади з вимогою зменшити чисельність лисиць, вовків, шакалів, бродячих собак та котів. Також провести пероральну імунізацію у мисливських угіддях, з яких приходять хижаки, пише Суспільне.

“Лише спільними зусиллями ми можемо зробити життя в наших селах і містах безпечними”, — йдеться у дописі.

Суспільне писало, що у 2023 році на території Івано-Франківської області на третину збільшилася кількість лисиць — виявили 1099 особин. Це — на 320 більше, ніж у 2022. Лисиці заходять на обійстя людей та викрадають птицю.

Керівник Калуської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок Василь Гринів розповів, що у 2023 році єгері району відстріляли орієнтовно 60-80 лисиць, а до повномасштабного вторгнення разом із мисливцями — 300-400 хижаків за сезон.

За словами головного спеціаліста відділу лісового та мисливського господарства в області Геннадія Мельничука, у 2021 році на Івано-Франківщині зафіксували 767 лисиць, з них 615 — відстріляли. У 2022 виявили 779 тварин, відстріляли — 498. У 2023 — 1099 лисиць, відстріляли — 170.

Наразі в області діють обмеження на відстріл хижаків. Рада оборони області розглядала це питання. Вирішили не дозволяти відстріл, залучаючи мисливців до регулювання чисельності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...