Мед Атлант

Прикарпатські поліцейські посмертно отримали відзнаки та позачергове звання. ФОТО

В Меморіальному сквері відбувся щомісячний церемоніал із вшанування захисників та захисниць України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Під час церемоніалу родичам загиблого поліцейського Володимира Розвадовського вручили чергове поліцейське звання – підполковника поліції. А також посмертну відзнаку від обласної влади «За заслуги перед Прикарпаттям». Таку ж сьогодні отримав і молодший сержант Андрій Карабінович, який загинув в Іловайську у 2014 році.
На церемоніалі родичам загиблого старшого оперуповноваженого Управління боротьби з наркозлочинністю Володимира Розвадовського, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Присязі поліцейського, полковник поліції Сергій Безпалько вручив чергове поліцейське звання – підполковника поліції.
«Він мріяв про це звання за життя. Мені за нього ніколи не було соромно, я відчуваю гордість, а одночасно біль за сином», – розповіла матір поліцейського Марія Розвадовська.
“Мені дуже приємно отримати цю нагороду за чоловіка. Володя йшов до цього все життя. На жаль, війна змінила все, наше майбутнє і наші плани. Приємно, що не забувають родини Героїв, згадують. В нас підростає маленька донечка, вона буде гордитись татом”, – додала дружина Наталія Розвадовська.
Коли у 2014 році росія вперше здійснила агресію щодо України, Володимир один з перших поїхав добровольцем на схід боронити кордони країни. Тож і у 2022-му, поліцейський без роздумів став на захист України. Відважного та уже досвідченого бійця зарахували до полку спеціального призначення Нацполіції України «Сафарі». В цьому спецпідрозділі Володимир боронив державу до своїх останніх днів. 10 червня 2022 року оперуповноважений загинув внаслідок ворожого обстрілу в Сумській області.
Посмертно поліцейський отримав відзнаку і від обласної вдали – «За заслуги перед Прикарпаттям». Таку ж отримали й батьки Андрія Карабіновіча, який служив у батальйоні патрульної служби тодішньої міліції особливого призначення «Івано-Франківськ». 23-річний поліцейський загинув в Іловайську.
“Коли через війну передчасно та трагічно йдуть кращі сини та доньки держави, їхні рідні та близькі лишаються жити з раною на серці. Тому пам’ять про тих, хто віддав своє життя за нашу незалежність має велике значення. Це не лише пам’ять, але й повага до тих цінностей, за які боролися наші поліцейські та захисники» – підсумував начальник ГУНП в Івано-Франківській області Сергій Безпалько.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...