Мед Атлант

В Івано-Франківську відбулась виставка “Дитинство з присмаком війни”. ФОТО

В Івано-Франківську відбулась виставка дитячих робіт під назвою “Дитинство з присмаком війни”.

На цій виставці зібралися роботи дітей з різних куточків країни: дітей військовослужбовців, дітей загиблих героїв, а також дітей з сиротинця “Серденько”. Організатором заходу стала Тетяна Білейчук, дружина загиблого Героя, яка знайшла у мистецтві розраду для свого болю.

“Раніше я займалась арттерапіями для членів сімей загиблих Героїв. Пізніше виникла ідея зробити майстер-клас для дітей. Всі майстер-класи ми проводимо із художником Орестом Заборським”, – ділиться організаторка.

Виставка стала особливою, оскільки вона не лише показала творчість маленьких художників, але й принесла світло в життя дітей, які стали свідками війни.

 

“Дитинство з присмаком війни” – така назва виникла під час цієї виставки. Ми завжди звертаємо увагу на матерів, дружин полеглих Героїв й обходимо строною дітей. Інколи ми не помічаємо за своїм болем їхні страждання. Я ніколи не думала, що я казатиму за своїх дітей “діти війни”, – зізнається Тетяна Білецька.

Мета виставки полягає не лише в показі творчих досягнень дітей, але й у тому, щоб допомогти їм відволіктися від сучасних реалій, направити думки в інше русло.

Серед учасників виставки була і 13-річна Валерія, яка приїхала з Херсону. Її робота “Соняхи” стала своєрідним символом української мрії.

 

“Я вирішила долучитися до майстер-класу і намалювати свою Україну. Наша країна асоціюється в мене з соняхами і блакитним небом. Я намалювала захмарене небо, тому що зараз війна і хотілось передати це на картину”, – каже дівчинка.

До слова, на виставці можна придбати картини діток. А всі виручені кошти направлять для захисників.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...