Мед Атлант

Театр ляльок готує виставу для дорослих за Шекспіром

Франківський театр ляльок імені Марійки Підгірянки готує нову постановку за Шекспіром.

Це буде «Зимова казка», яка, зазначають на сторінці театру у Facebook, дуже популярна за кордоном, але її майже не ставлять на сценах в Україні.

Як зазначили у театрі, у виставі будуть задіяні ляльки. Щодо нової постановки вже провели художню раду. На сцені перед глядачем розгортатиметься заплутана історія зі зрадами, підозрами та помстою. І все це – через ревнощі.

Режисер-постановник – директор театру Роман Братковський розповідає:

«Людина через ревнощі може загубити все найкраще, найдорожче навколо себе. Ми мало думаємо про це. Ми самі королі своїх душ, наші его, думки, вчинки – найкращі, бо вони наші. Але треба аналізувати свої вчинки і думати, чи вступати у конфлікт на майбутнє, і який результат може бути. Чи не краще змиритися з ситуацією, коли доля дарує тобі щось красиве, а не шукати собі проблем?»

За словами Романа Братковського, шукав матеріал, який майже не ставлять на сценах в Україні. У європейських театрах «Зимова казка» дуже популярна, а от для України – майже незнайома, тим паче, у театрах ляльок.

Художник-постановник Дмитро Редька каже:

«Це один з останніх творів Шекспіра, і він вклав усю свою філософію життя та мудрість у цю «Зимову казку». Прем’єра відбудеться вже цього літа. Як зазначили у театрі, «Зимова казка» – це зовсім не про пору року. Але деталі обіцяють повідомити згодом.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...