Мед Атлант

На Франківщині замість пам’ятника радянському солдату поставлять монумент “Да Вінчі”

У Бовшеві замість монумента радянському солдату встановлять пам’ятник Герою України Дмитру Коцюбайлу на позивний Да Вінчі.

Про це повідомили на сторінці Бурштинської міської ради.

9 квітня відповідно до розпорядження міського голови «Про організацію та проведення громадського обговорення щодо завершення декомунізації та деколонізації на території Бурштинської міської територіальної громади» відбулись громадські слухання щодо питання демонтажу пам’ятника радянському солдату.

Серед присутніх мешканців округу відбулося голосування, де було одноголосно вирішено демонтувати цей пам’ятник. Також була пропозиція, щоб після демонтажу на цьому місці встановити пам’ятник полеглому Герою України, мешканцю села Бовшів – Дмитру Коцюбайлу.

З обох боків запропонували встановити плити з іменами загиблих мешканців села, а також імена сучасних Героїв, які загинули у російсько-українській війні.

Своєю чергою, заступник міського голови Володимир Чуйко презентував мешканцям села ескізний проєкт майбутнього пам’ятника Дмитру Коцюбайлу, який після погодження з родичами можна буде втілити у життя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...