Мед Атлант

Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі

Бій Олександр Усик — Тайсон Ф’юрі був головним у вечорі боксу в Ер-Ріяді. Це перший в історії поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі в епоху чотирьох поясів.

Усик захищав чемпіонські пояси WBA, WBO та IBF і намагався відібрати титул WBC, який належав Ф’юрі.

Дебют поєдинку активніше розпочав Усик. Ф’юрі давав можливість українцеві наносити по собі удари, хоча й наприкінці пропустив зліва у скроню.

Британець активніше почав діяти у другому раунді. Хоча Усик і продовжував спроби затискати його у куті. У третьому ж раунді українець по черзі комбінував удари в голову та тулуб Ф’юрі.

Першу половину бою боксери не змінювали свої ролі: Усик частіше завдавав ударами і затискав Ф’юрі біля кута. Британець намагався контратакувати, зокрема робив це завдяки аперкотам. Лише у шостому раунді Ф’юрі виглядав помітніше за Усика і завдав одразу кількох сильних ударів по українцю.

Найактивнішим у бою Усик — Ф’юрі став сьомий раунд у виконанні боксерів. Спершу пройшов ще один аперкот від Ф’юрі. А ближче до кінцівки серію потужних ударів завдав по британцеві й Усик.

У восьмому раунді Усик зміг пробити Ф’юрі точно в ніс, після чого у британця розпочалася кровотеча. А у дев’ятому британець потрапив у нокдаун, але дотримався до кінця раунду!

Усик продовжував переважати Ф’юрі і в наступних двох раундах. Лише в 11-му британцеві вдалося частково повернути під контроль хід подій у поєдинку.

Переможця бою Усик — Ф’юрі мали визначити суддівські записки: обидва боксери протрималися всі 12 раундів. Ним став українець: роздільним рішенням суддів!

Бій за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі.

Олександр Усик (21-0, 14 КО) Тайсона Ф’юрі (34-0-1, 24 КО)

Олександр Усик переміг Тайсона Ф’юрі роздільним рішенням суддів: 115-112, 114-113 та 113-114.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...