Мед Атлант

На Франківщині голову ВЛК оштрафували на 850 тис. грн: продав військовозобов’язаному довідку про непридатність

На Івано-Франківщині засудили голову Рожнятівської військово-лікарської комісії, який продав військовозобов’язаному довідку про відтермінування від мобілізації за 1 тисячу доларів. Його зобов’язали виплатити штраф — 850 тисяч гривень.

Про це йдеться у вироку Рожнятівського районного суду.

Заступник директора Рожнятівської багатопрофільної лікарні й за сумісництвом голова Рожнятівської ВЛК 6 вересня 2023 року підписав військовозобов’язаному довідку про тимчасову непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Окрім цього, голова Рожнятівської ВЛК розповів йому, як перетнути кордон, зокрема, як отримати тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, що надає можливість виїзду за межі України в умовах воєнного стану.

Голова Рожнятівської ВЛК визнав свою вину. Його засудили за ч. 1 ст. 368 та ч. 3 ст. 332 КК України.

Ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає штраф у розмірі 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 68 тисяч гривень — із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в закладах охорони здоров’я, а також посади у складі військово-лікарських комісій на один рік.

Ч. 3 ст. 332 ККУ, яку інкримінували голові військово-лікарської комісії, передбачає штраф — 50 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 тисяч гривень, та заборону на два роки обіймати керівні посади в медзакладах, а також посади у складі військово-лікарських комісій на два роки без конфіскації майна.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України голові Рожнятівської ВЛК присудили остаточне покарання за ч. 3 ст. 332 ККУ.

Окрім того, внесену за голову Рожнятівської ВЛК заставу — 214 тисяч 720 гривень, перерахують на допомогу армії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...