Мед Атлант

Наше завдання – зрозуміти і донести до інших посадових осіб, що таке децентралізація, – перший заступник голови облради

28 березня в залі засідань обласної ради розпочався круглий стіл “Регіональний розвиток: виклики та інструменти для політичних партій”. 

Захід організував Український інститут міжнародної політики в рамках проекту “Залучення політичних партій до реформи децентралізації” у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за підтримки Швейцарського бюро співробітництва та Міністерства закордонних справ Німеччини, передає МІСТО.

Проект спрямований на розбудову політичної спроможності партій в плані надання можливості у внутрішньому колі висвітлити для себе питання децентралізації та випрацювати партійну позицію щодо децентралізації в якості меседжів для потенційних виборців.

ФОТО: МІСТО

Для проекту вибрали 4 області:  Івано-Франківську, Одеську, Запорізьку та Сумську. Під час заходу обговорили блоки питань щодо ситуації децентралізації влади, досвіду сусідніх країн та агенції регіонального розвитку. 

Заступник голови ОДА Василь Гладій  розповів про процес децентралізації на Івано-Франківщині, пошук нових можливостей для регіонального розвитку шляхом залучення представників різних політичних сил до вирішення цих питань. 

Для нас децентралізація – політична стабільність, економічний розвиток нашої держави. Вічне питання у світі – як знайти баланс між центральною та місцевою владою. Наше завдання сьогодні  – зрозуміти і донести до інших посадових осіб, що таке децентралізація, адміністративна територіальна реформа. На жаль, не всі це усвідомлюють, маємо велику кількість осіб, які є не носієм цих реформ, а особами, які гальмують їх“, – зазначив заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Гладій.

Обговорення супроводжувалось інформуванням учасників про Європейський досвід з децентралізації, нові повноваження органів місцевого самоврядування та фінансові інструменти, які збільшуватимуть потенціал місцевих громад.

Читайте також: На Прикарпатті загиблому другу “Морячку” відкрили меморіальну дошку. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...