Мед Атлант

На Івано-Франківщині знешкодили 26 боєприпасів, які збереглися з І-ІІ Світових воєн. ФОТО

24 травня в області було знищено 26 застарілих боєприпасів, виявлених в лісі під час проведення пошукових робіт із виявлення захоронень бійців І-ІІ Світових воєн. З-поміж боєприпасів – мінометні міни, авіабомби та гранати.

Всього з початку року на Івано-Франківщині знищено 300 застарілих боєприпасів. Повідомляє управління ДСНС України в Івано-Франківській області, передає МІСТО.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області вкотре звертається до всіх мешканців краю бути пильними та обережними у поводженні з вибухонебезпечними предметами. Громадяни, котрі випадково натраплять на підозрілий предмет, повинні пам’ятати, що боєприпаси не можна переміщати та рухати з місця до прибуття піротехнічної групи.

Про небезпечну знахідку слід одразу повідомити місцеві органи державної  влади, оперативно-рятувальну службу та поліцію. Необхідно зупинити будь-які роботи в районі небезпечного місця та організувати його охорону до прибуття фахівців. При виявленні  вибухонебезпечного предмету категорично забороняються робити будь-які спроби його розібрати, кидати в багаття чи розводити відкритий вогонь ближче 100 м від знахідки.

Пам’ятайте: дотримання правил безпеки допоможе вам уникнути біди.  

Читайте також: Вибухотехніки навчали учнівську молодь азам військової справи. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...