Мед Атлант

Волонтери просять небайдужих допомогти збудувати на Прикарпатті новий дім для сиріт з інвалідністю

Волонтери БО “Українська благодійницька мережа” закликають небайдужих допомогти збудувати новий дім для сиріт з інвалідністю.

Керівник Української благодійницької мережі Василь Футерко у мережі Фейсбук повідомив про те, що наразі для будівництва потрібні недорогі земельні ділянки або старі будинки поблизу великих населених пунктів, передає МІСТО.

“Новий дім — це спільнота підтриманого проживання. Це можливість назавжди покращити життя сиріт з інвалідністю, визволивши їх з інтернату. Щоб розпочати спорудження будинку спільноти підтриманого проживання для вихованців Залучанського дитячого будинку-інтернату шукаємо недорогу земельну ділянку або старий будинок. Основна вимога — близькість до великих населених пунктів, наявність доброго транспортного сполучення”, — йдеться у повідомленні.
Він розповів, що за ініціативою Української благодійницької мережі наприкінці березня у Бурштині відбулися громадські слухання щодо створення у цьому місті спільноти підтриманого проживання, на яких громада повністю підтримала таке починання.
 
Згодом волонтери звернулись до Бурштинської міської ради з проханням про виділення земельної ділянки для будівництва спільноти. Однак, 13 червня земельна комісія Бурштинської міської ради розглянула звернення щодо виділення ділянки та відмовила. Комісія мотивувала своє рішення тим, що це неможливо зробити поза процедурою земельних торгів. І тоді члени комісії запропонували, як один із варіантів, приміщення колишнього дитячого садка.
“Це приміщення зараз у далеко не найкращому стані, потрібно добре усе зважити (його реконструкція може обійтися так сам як нове будівництво). Тому варто одночасно розглядати різні можливі варіанти, маючи більший вибір”, — пише Василь Футерко.

Більше інформації та реквізити для пожертв можна знайти на сайті Української благодійницької мережі: http://ubm.org.ua/potreby/spp.html

Читайте також: Франківців запрошують підтримати проекти, які отримають співфінансування з міського бюджету 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...