Мед Атлант

Новий дорожній знак на Галицькій: франківські патрульні проводять брифінг на дорозі та фіксують порушення. ФОТО

Сьогодні, 20 червня, франківські патрульні організували брифінг посеред дороги у мікрорайоні Пасічна. Поліціянти, зважаючи на дискусії мешканців, вийшли на вулицю Галицька (зупинка “Целевича”), аби розповісти про встановлений дорожній знак 3.24 “Розворот заборонено”. Крім того, спільно з журналістами вирішили провести  гуртову фіксацію порушень.

Начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець розповідає, що патрульні декілька разів звертались до міської ради щодо вирішення проблеми з розворотом на цій частині вулиці. Він переконаний, що такий знак не зробить затори більшими, а навпаки. Каже, водії, зупиняючись, щоб розвернутися, самі створюють затор зі сторони центру.

“Ми зверталися до міської ради через порушення на цій частині вулиці. Тут завжди трапляються аварійні ситуації. Зараз ми бачимо, що водії продовжують розвертатися через дві суцільні.
У майбутньому планується зробити світлофор з виїзду Целевича. Тому цей світлофор буде неактуальний і знак також.
Це вирішила комісія з безпеки дорожнього руху. Але для цього потрібний час”, – зауважив Дмитро Міхалець.

Тепер для того, щоб розвернутися слід скористатися світлофором на перехресті Галицька-Тролейбусна-Пасічна.

Наразі вінспектори продовжують зупиняти водіїв за розворот через подвійну суцільну. За одним водієм-порушником вирушили з увімкненими маячками, передає кореспондент МІСТА.

Цей тиждень інспектори  проведуть профілактичні бесіди з водіями через порушення, а вже з наступного – штрафуватимуть.

Зокрема, водії, які порушуватимуть вимогу дорожнього знаку та здійснюватимуть розворот на перехресті, будуть притягнуті до відповідальності за ч. 1 ст. 122 КУпАП. Санкція статті передбачає 255 гривень штрафу.

Якщо при цьому водії ще й створюватимуть аварійну ситуацію, то патрульні будуть тимчасово вилучати посвідчення водія, складатимуть протокол та передаватимуть справу до суду.

Нагадаємо, про встановлений знак патрульні повідомили вчора, 19 червня. Згідно з правилами дорожнього руху, знак 3.24 “Розворот заборонено” забороняє розворот транспортних засобів. При цьому поворот ліворуч дозволяється. Іванофранківці у коментарях на сторінці патрульної поліції по-різному відреагували на такі зміни на вулиці Галицькій.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...