Мед Атлант

Вода з Бистриць придатна для споживання. Свіжі дані лабораторії облводресурсів

В цілому, за виключенням р. Саджава, стан поверхневих вод Івано-Франківської області за гідрохімічними та радіологічними показниками у ІІ кварталі є задовільним з незначними негативними змінними характеристиками.

Про це повідомляє лабораторія облводресурсів. Для аналізу було відібрано 24 проби поверхневих вод, з них 9 проб – в районах питних водозаборів.

У зв’язку з теплими кліматичними показниками, в річках спостерігається незначний ріст органічного забруднення, вмісту у водах амонію солевого та заліза. Проте, значення цих показників є характерними для цієї пори року і не впливають на загальну характеристику води.

Така закономірність встановлена у річках Бистриця Надвірнянська і Бистриця Солотвинська, які є джерелами питного водопостачання Івано-Франківська. Вода у них за екологічною класифікацією є ІІ класу якості, 2 категорії і за станом класифікується, як «добра», за ступенем чистоти – «чиста». Кисневий режим у цих річках задовільний, вміст розчиненого у воді кисню змінювався в межах від 12,5 мг/дм3 до 9,1 мг/дм3 і в порівнянні з І кварталом стан води не змінився.

В лабораторії також константують покращення стану води в річці Дністер. Щодо річки Прут, то показники, згідно даних минулого року, не змінилися – вода придатна для споживання і купання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...