Мед Атлант

Конкурси, концерт та дегустація: у Франківську розпочалось “Свято винограду і вина”. ФОТО

Сьогодні, 26 серпня, в Івано-Франківську розпочався щорічний фестиваль “Свято винограду та вина”.

Мета заходу – популяризувати виноградство на Прикарпатті. Тут франківці мають змогу дізнатись секрети виробництва вина та вирощування винограду, спробувати та придбати продукцію виноробів зі всієї України.

Один із організаторів дійства, заступник голови клубу “Виноградарі Прикарпаття” Василь Зварич розповів, що участь у заході беруть 52 учасника з різних районів Прикарпаття, Львова, Хмельницького, Києва, Закарпаття та інших міст. Загалом представлено близько 22 сортів винограду та 25 видів вин.

Виноградарство – це для мене своєрідна хвороба, коли весь час є бажання щось нове посадити. У мене виноградник займає півгектару, – каже виноградар із Закарпаття Іван Ілько.

Дегустаційна комісія обиратиме найкращий виноград у номінаціях “Найважче гроно”, “Найкрасивіше гроно” і “Найсмачніше гроно” та найкраще вино у лігах сухих та напівсолодких вин. Василь Зварич запевняє, що переможці отримають приємні та цінні призи.

Протягом 26 та 27 серпня у місті триватиме дегустація вин та винограду, конкурси, концертна програма, представлення меду, сиру та різноманітних виробів.

У перший день свята дегустаційна комісія обиратиме найкращий виноград у номінаціях “Найважче гроно”, “Найкрасивіше гроно” і “Найсмачніше гроно” та найкраще вино у лігах сухих та напівсолодких вин.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...