Мед Атлант

Пройшли 25 гектарів лісу: мешканка Івано-Франківська вдячна рятувальникам, які знайшли заблукалу бабусю

Історію зі щасливим кінцем про те, як гірські рятувальники відшукали в лісі її заблукалу бабусю, у соцмережі написала мешканка Івано-Франківська Леся Соловій-Якимечко.

Цього року грибочків є дуже багато, а грибників ще більше. Серед них є досвідчені і не дуже, а це додає роботи рятувальникам. Завжди читаючи замітки про знайдених людей, що заблукали, чи просто туристів, я ніколи не бачила інформації про рятувальників. Хто вони? Але все рано чи пізно стається.

Недільного ранку, 24 вересня, наша бабуся, будучи досвідченим грибником, поїхала із сусідом до лісу і не повернулася. Спочатку шукали самі та вечір дуже швидко наближався. Страх, паніка, хвилювання і безрезультатні пошуки. Вирішили телефонувати на 101. Нам на допомогу відправили групу гірських рятувальників.

На місці керівник швидко розприділив обов’язки і розпочалися пошуки. Ніч, мокрий ліс після рясних дощів, але їх нічого не зупиняло. Вони просто, без зайвих запитань чи розмов, взялися за справу. Шукали до глибокої ночі та безрезультатно. Зранку, на прохання керівника Ковтуна Олега Ярославовича,  до пошуків було залучено 6 кінологів, 4 собаки. Всього –  21 рятувальник. Прочісували весь ліс. Ретельно оглянули 25 Га лісу. Я більш ніж впевнена, що не у одного із них було мокре взуття, хотілося відпочити, але жодного незадоволення чи бодай натяку на це,  ніхто не почув. Вони просто робили свою роботу.Пошуки знову продовжилися до пізньої ночі. І так до 26 числа. Близько 18 год наша бабуся знайшлася. Ця історія з щасливим кінцем але нажаль на їхньому шляху трапляються і інші.Їх не зупиняє нічого. Вони там, де потрібен порятунок. У них немає поняття нормованого робочого дня,обідньої перерви чи комфортних умов праці, але вони працюють і працюють віддано.

Жінка пише, що по закінченні всієї історії дізналися від рятувальників, що цей чудовий колектив працює вже 18 років.

 Так це і є, напевно, причиною їхньої відданої праці. А ще дізналася, що їх збираються розформувати,на жаль. Адже вони, а точніше їхні злагоджені та кваліфіковані дії, так нам потрібні. Від імені всіх дякую Вам ГІРСЬКІ РЯТІВНИКИ за те, що були з нами у цей не простий час:

Ковтун Олег Ярославович керівник гірських рятувальників.
Завалко Василь заступник керівника гірських рятувальників.
Микитин Максим рятувальник.
Костюк Олександр рятувальник.
Бойко Петро водій-рятувальник.

Читайте також: Гірські рятувальники Прикарпаття розповіли про нову реформу, яка, ймовірно, загрожує життю туристів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...