Мед Атлант

Кожен третій українець страждає від психічних розладів

Згідно зі статистикою, в Україні 1,2 мільйона жителів (понад 3% населення) страждають від психічних розладів і цей показник із кожним роком зростає.

Уже котрий рік поспіль Україна посідає перше місце за кількістю психічних розладів у Європі – майже 2 мільйони українців щорічно стають пацієнтами психіатричних лікарень. За оцінками фахівців, від різних нервових розладів страждає кожен третій українець. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, — передає «Слово і Діло».

У 2017 році відзначається 25-річний ювілей Всесвітнього дня психічного здоров’я, який був заснований Всесвітньою федерацією психічного здоров’я в 1992 році. Метою цього заходу є підвищення обізнаності населення в галузі охорони психічного здоров’я.

Психічне здоров’я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних відносин і здатності кожної окремої людини зробити внесок у життя суспільства. Адже фізичне здоров’я неможливе без психічного здоров’я, — відзначають у прес-службі.

Найважливіше, що втрачає людина через нервово-психічний розлад, — це працездатність. Інвалідизація від психічних захворювань вийшла на друге місце серед інших захворювань.

Так, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, до 2020 року психічні розлади увійдуть до першої п’ятірки хвороб, які перебуватимуть на першому місці за кількістю людських трудовитрат, пов’язаних із цими захворюваннями. Психічні розлади в цьому плані випередять навіть серцево-судинні захворювання, які сьогодні традиційно утримують пальму першості в структурі захворюваності населення земної кулі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...