Мед Атлант

Під пильним оком відеокамер: скільки їх встановлено в Івано-Франківську і хто за ними може спостерігати

Від першого січня 2014 року на вулицях Івано-Франківська встановили 105 камер відеоспостереження. Усі вони за кошти міського бюджету.

Про це МІСТУ повідомили в Департаменті житлової, комунальної політики та благоустрою.

У відповіді на наш інформаційний запит від 27 вересня вказано, що усі 105 камер працюють у нормальному режимі.  Наразі за трансляцією майже усіх відеокамер спостерігають працівники Муніципальної варти.

Частина відеокамер працює, деякі — вимагають обслуговування. Зараз працюємо над тим, щоб працювали усі. Постійно відкриваються які-небудь нові об’єти і кількість камер, відповідно, буде збільшуватися. Зрозуміло, що 105 камер не можуть «перекривати» всі громадські місця Івано-Франківська, — зазначив керівник «муніципальних вартових» Богдан Кухарук.

Однак, коли йдеться про безпеку, то потрібно не лише збільшувати кількість відеокамер

Чим більше камер, тим більше потрібно програм для відеоаналізу зображень. Ми працюємо зараз над створенням ситуативного центру, працівники якого будуть ретельно слідкувати за відео.

Наразі, як пояснює Богдан Кухарук, програмне забезпечення дозволяє лише поглянути на те, що відбулося, а оперативно дивитися онлайн зараз неможливо, бо немає монітора та відповідного комп’ютера.

Зараз ми можемо хіба записувати, і через маленький монітор дивитися відео з декількох камер.

Також варто зазначити, що наразі кожен житель міста може поглянути трансляцію з деяких відеокамер можна сайті МВК.

Читайте також: Незабаром місцеві вандали будуть під пильним оком муніципальних вартових

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...