Мед Атлант

Люди захищають, бо то молоді поліцейські, але трапився виняток, – екс-міліціонер, через якого відсторонили патрульного

Сьогодні, 24 жовтня, в Івано-Франківському апеляційному суді розглядають апеляційну скаргу у справі Михайла Ільницького.

Як вже писало МІСТО, франківського патрульного Леоніда Гончарука, на якого поскаржився екс-міліціонер через нібито зламаний мізинець, відсторонили від роботи і заборонили виїжджати за межі області. Це викликало неабиякий резонанс у місцевих ЗМІ. Більше того, про цей випадок заговорили на всеукраїнському рівні. Ситуацію прокоментував і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй фейсбук-сторінці.А вчора, 23 жовтня, відсторонений франківський патрульний і його колеги отримали нагороди від міністра внутрішніх справ. ФОТО/ВІДЕО

До теми: Що ж ви творите, судді і прокурори? Відсторонення франківського патрульного через екс-міліціонера підірвало соцмережу

Проте сьогодні, 24 жовтня, Ільницький намагається оскаржити рішення суду та довести, що він не був п`яний і не вчиняв злісну непокору.

В якості свідка допитали Ільницького-молодошого – сина екс-міліціонера Олександра.

Ми не вчиняли ніяких протиправних дій. Патрульні вели себе агресивно та неадекватно. Погрожували. Вони викликали підмогу. Мене також було затримано та обслідувано на стан сп`яніння, бо я власник авто і нібито передав кермо нетверезій особі. За результатами я був тверезий. Працівники поліції намагалися потрапити у мій автомобіль. Я не розумію таких причин. На мене склали протокол за ст. 130 (Ред. – КУпАП) за передачу керма батьку, – каже Олександр Ільницький.

Свідок вважає, що це скоріш за все умисно зробили таку ситуацію через те, що батько відомий в політиці.

Поліцейські не показали, що саме батько був за кермом. Але казали, що мають докази. Любов Ільницька була за кермом – моя дружина. Батько не був за кермом. Це знають усі свідки. Мій батько був тверезий, але і за кермом не був. Він не вживає, бо хворіє.

Суддя запитав, як поводився батько у тому інциденті. Син (Ред. – свідок) відповів:

Мій батько не чинив опору, як і я, при затриманні. Поліцейські брали за руки і розтягували їх, говорячи “не чиніть опір”. Самі при цьому розтягували руки.

Ільницький-молодший вважає, що підстав затримувати батька було. При цьому каже, що у батька в райвідділі підвищився тиск і в нього хворе серце. А при затриманні нанесли тілесні ушкодження – нібито зламали славнозвісний мізинець.

Я думаю, що це має політичний підтекст, – відрізав свідок.

Суддя Івано-Франківського апеляційного суду Олександр Васильєв додав:

Якщо ця справа на увазі у громадськості, то це добре, то ми маємо прийняти правильне рішення.

Після цього переглянули частину відео з реєстратора патрульних, на якому було помітно, як переходять дорогу свідки, які, відтак, були на місці події від початку. І вони стверджують, що за кермом була жінка. Крім того, у суді переглянули, як спілкувалися під час зупинення машини водій і пасажири. Їх поведінка була агресивною проти інспекторів.

Після перегляду суддя зауважив:

Ви (Ред. – свідок) погодилися агресивніше ніж ваш батько. Останній вас заспокоював.

Ільницький-молодший відповів, що на місце прибули близько шість екіпажів патрульної поліції. Він почав відповідно злитися, що ніхто не вірить, що дружина їхала, а ще маленькі діти в салоні були.

Коли приїхав командир роти, то все погіршилося. Ми маємо ще власні відео. Гончарук дійсно перевищив службові обов`язки. Люди захищають, бо то молоді поліцейські. Але трапився випадок. Це виняток. А ще як малі діти плачуть…я розумію поведінку сина, – додав колишній екс-міліціонер на захист синової поведінки.

Після цього перегляд відео продовжили. На ньому жінка сперечалися з Леонідом Гончаруком, що нібито вона була таки за кермом, а патрульний цього не бачив.

Мені швидку викликали, бо в мене тиск був 240. Я цього не розумів. Я казав, що мені погано. Приїхала швидка і мені надали медичну допомогу. Лікарі сказали, що я тверезий. Громадянин – найвища цінність і коли мені зламали палець, я казав, що буду діяти згідно закону.

Додамо, що у суді не з`явилася патрульна, яку б мали заслухати. Тому слухання перенесли на 13.00 годину, 27 жовтня.

Суд онлайн:

Зазначимо, 2 серпня, суд визнав Ільницького-страшго винним за ст. 130 (керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), і ст 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовці).  Однак, екс-міліціонер Михайло Ільницький зараз оскаржує постанову першої інстанції в апеляційному суді та перекладає вину на свою невістку.

Нагадаємо, в ніч на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківськ зупинили водія автомобіля”Skoda Octavia” за порушення правил ПДР. Підтримати водія та пасажирів прийшов відомий франківський активіст “Хімік”. Нетверезий водій тоді не пред’явив патрульним ні посвідчення водія, ні страхівку. Від освідування також відмовився.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...