Мед Атлант

Франківцям презентували концепцію грандіозного оновлення парку Шевченка. ФОТО

Поділ на зони за інтересами, екскурс в історичну спадщину і максимальна оптимізація території – в найближчі 5 років територію парку планують повністю модернізувати.

Нову концепцію обговорили сьогодні, 20 грудня, директор парку Руслана Василюк, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків та львівський архітектор Юрій Столяров. До обговорення долучилися всі бажаючі франківці.

Юрій Столяров, який презентував оновлену концепцію парку, звернув увагу на те, що перш за все будуть впорядковувати строкатість окремих об’єктів в парку, яка є на сьогодні. Окрім того, планують поділити територію на зони за інтересами. Наприклад на вході у парк зі сторони вулиці Шевченка планують облаштувати зону для вигулу собак і територію для дитячих ігор з інтерактивним і сучасним дитячим майданчиком.

Це буде територію по типу європейської зони для дитячих забав з максимально вільним простором і без важких конструкцій на ігровому майданчику. Окрім того, тут і в інших зонах парку можна облаштувати зелені лабіринти для дітей, – пояснив Столяров.

Загалом пропонують: 

  • розділити пішоходів і велосипедистів;
  • сформувати пластики рельєфу;
  • демонтувати стінки та сходи, зробити природні береги ставів;
  • відкрити історичну спадщину, тобто в окремих зонах парку презентувати стенди з історичного минулого. Їх планують зробити на скляній основі з описом історичного місця;
  • модернізувати атракціони;
  • облаштувати сад з каменю і альтанку в східному стилі;
  • зробити на території парку міні-ферму і зоопарк.

Окрім того, мають намір по-новому облаштувати вже існуючі зони відпочинку. Наприклад пагорб поруч стадіону “РУХ” зробити зоною для даунхілу влітку, та для катання на санчатах взимку.

Зупинку громадського транспорту на Чорновола планують також оновити: облаштувати кишеню та стоянку для авто.

Поруч нового баскетбольного майданчика планують зробити місце для гри у гольф та зону для проведення вільного часу спортсменів.

Для збереження чистоти водойм мають набір встановити фонтани, аби вода постійно циркулювала, таким чином проблему цвітіння озер можна буде усунути.

Парк Шевченка облаштували у 1985 році, наразі він займає територію у 24 га і може прийняти одночасно 2400 жителів і гостей міста, тобто 1% від населення міста. 78% його території – зелені насадження, 2% забудова 2%, 12 % – алеї та доріжки.

Для зручності перегляду презентацій рекомендуємо повноекранний режим. 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...