Мед Атлант

На Франківщині молоді люди померли від чадного газу

Нещасний випадок стався на Тисмениччині. Результати судово-медичної експертиза ще невідомі. Проте попередня причина смерті  отруєння чадним газом.

Це сталося вчора, 29 березня, близько 21.10. До франківський рятувальників надійшло повідомлення від чергового лікаря КЗ “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”, що в с. Підлісся виявлено два тіла. Про це МІСТУ повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту ОДА.

Тіла двох осіб (20 років і 23 роки) знайшли у приватному житловому будинку 2 осіб. Попередня причина смерті  отруєння чадним газом. Ознак горіння немає. До місця події виїжджали: поліцейські, рятувальники, газовики та медики.

Нагадаємо, 30 грудня місто сколихнула страшна новина: в будинку по вул. Січових Стрільців знайшли мертвою цілу сім’ю: двох дорослих і четверо неповнолітніх дітей. Офіційною версією загибелі сім’ї Гордієнків вважають побутовий нещасний випадок — отруєння чадним газом.

Крім того, було повідомлення, що франківці, які не пускають фахівців у квартири, перекриють газ. Бо незважаючи на жахливі наслідки, жителі міста продовжують ігнорувати правила експлуатації котлів та не пускають фахівців у свої домівки. Можливо саме припинення постачання газу стане першим кроком до усвідомлення міщан серйозності даної проблеми.

Довідково:

Монооксид вуглецю, також відомий як карбону (II) оксид, монооксид карбону, чадний газ — безбарвний, дуже отруйний газ без запаху. Утворюється внаслідок неповного згоряння пального в автомобільних двигунах та опалюваних приладах, які працюють на вугіллі або на інших видах природного палива. У воді майже не розчиняється і не вступає з нею в хімічну взаємодію. Належить до несолетворних оксидів. Хімічна формула — CO.

Читайте також: Франківські газовики радять, як вберегтися від чадного газу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...