Мед Атлант

Мінінфраструктури: Про заборону жовтого сигналу світлофора не йдеться

У Міністерстві інфраструктури повідомляють, що наразі про заборону жовтого сигналу світлофора в Україні не йдеться.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, пише “Громадське“.

Кабінетом міністрів доручено вивчити питання, опрацювати та надати пропозиції. Для ухвалення рішення потрібна консолідована виважена позиція низки міністерств та відомств. Поки про заборону жовтого сигналу світлофору не йдеться. Питання на стадії вивчення, — сказав Лавренюк.

Водночас заступник міністра наголосив, що необхідно переглянути на законодавчому рівні реагування на жовтий сигнал.

Тільки з початку року ми маємо мінімум 4 резонансні ДТП, у яких є загиблі та постраждалі. Ми не можемо і далі ігнорувати такі випадки і маємо реагувати. Окрему увагу треба сфокусувати на роботі жовтого сигналу світлофору в режимі миготіння, — додав Лавренюк.

За його словами, урядом також дано розпорядження про створення Урядової комісії щодо технічного розслідування ДТП у Кривому Розі, що сталась 17 квітня.

18 квітня уряд ухвалив рішення вивчити доцільність скасування жовтого сигналу світлофора у зв’язку з аварією 17 квітня у Кривому Розі, внаслідок якої за останніми даними загинули 9 людей і близько 20 дістали травми.

Уряд доручив міністерствам розглянути питання про скасування жовтого сигналу світлофора і у разі необхідності внести на розгляд уряду відповідний проект акту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...