Мед Атлант

Прикарпатські депутати завітали до найбільшого інтернату в області. ФОТО

Обласні чиновники з робочим візитом відвідали Снятинський психоневрологічний диспансер для дорослих.

Сьогодні, 27 квітня, перед початком виїзної сесії обласної ради, яка відбудеться у Снятині, депутати навідались до місцевих інтернатів. Спершу народні обранці обмінювались подарунками із творчими дітками Залучанського будинку-інтернату, а потім вирушили до психоневрологічного диспансеру.

Снятинський психоневрологічний інтернат – найбільший інтернатний заклад Франківщини: тут проживає 322 людини – 33% від усіх осіб, котрі мешкають в інтернатах області.

Ми маємо своє господарство, нам вдалося докорінно змінити установу: збудовано комунікаційні мережі, нові очисні споруди. Зараз працюємо з наукою, впроваджуємо нові методи для реабілітації та проживання, – каже директор психоневрологічного диспансеру.

В інтернаті людей реабілітують також за допомогою творчості. Розповідають, чоловіки пишуть власну поезію, яку іноді друкують місцеві видання, виступають на концертах, вишивають бісером.

Наші хлопці постійно зайняті, а саме це є справжньою реабілітацією. Минулого року 8 осіб пішли з установи і зараз є повноцінними членами суспільства, – ділиться голова інтернату.

Депутатів запросили оглянути установу, аби ближче познайомитись із умовами життя, реабілітації та дозвілля постояльців. Такою екскурсією обласні обранці залишились задоволеними.

Тож, зі схвальними відгуками, покинули психоневрологічний диспансер, аби розпочати чергове засідання сесії обласної ради.
У порядку денному виїзної сесії є 11-питань, більшість з них пов’язані із соціальної політикою області.
Передусім, народні обранці затвердять основні напрямками роботи у сфері соціальної політики області. Депутатам доведеться розглянути питання, винесені до розгляду сесії профільною комісією: про реформування та вдосконалення роботи інтернатних установ сфери соцзахисту населення, про підтримку сімей загиблих і постраждалих під час Майдану та АТО, внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківщини на 2017-2021 роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...