Мед Атлант

Порожні обіцянки політиків на руку нашому ворогу, — Блаженніший Святослав

Сьогодні Україна бореться за свободу, незалежність, справжню демократію і проти всього того, що приходить до нас з боку Росії. Якщо ми використовуватимемо інфантильні гасла, на кшталт, що змінимо все й відразу, і робитимемо це з насильством, то знищимо саму ідею демократичної України. Такі дії на руку нашому ворогу, якому не потрібно буде використовувати агресію, бо ми знищимо Україну своїми руками.

Таку позицію висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю польській Католицькій агенції інформації.

Предстоятель нагадав, що на початку 2019 року відбудуться президентські вибори, а у другій половині – парламентські. На його думку, політична боротьба вже йде. На жаль, ми вже можемо бачити великі ризики, які виникають для існування Української Держави.

Виборці розглядаються як матеріал для політичних маніпуляцій. Соціальною думкою постійно маніпулюють, використовують фальшиві новини, поширюють псевдоправду, що руйнує довіру до політиків та державних структур. Сьогодні ступінь довіри до українського Парламенту становить 7-8 відсотків, і до Президента приблизно так само. Тож виникає питання, хто буде голосувати. Якщо українці не братимуть участі у виборах, система влади розвалиться, – вважає Глава Церкви.

Блаженніший Святослав розповів, що Церква застерігає, з одного боку, політиків від маніпуляцій, а з іншого – заохочує людей не ігнорувати виборів.

Коли ми дивимося, наприклад, на останні вибори в Росії, то бачимо, що це лише чудовий спектакль, який абсолютно дискредитує демократію в очах громадян, – додав архиєрей.

Наступною загрозою, на його думку, є радикалізація суспільства.

Використовуються гасла, що підживлюють ненависть, що також є великою загрозою для демократичної системи. Ви можете побачити, що Церква є єдиною інституцією, яка захищає демократію та патріотизм, але також застерігає від маніпулювання патріотичними почуттями. Ми намагаємося навчити людей, що лише демократична система може врятувати Україну, – наголосив Глава УГКЦ.

Читайте також: Старість і молодість не обчислюється роками, а це є стан душі, — Блаженніший Святослав

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...