Мед Атлант

Примирилися: люди не перекрили дорогу Івано-Франківськ-Калуш після діалогу з чиновниками

МІСТО писало, що влада Калуського району, жителі села Завій і керівництво ТзОВ “Калушліспромгосп” не дійшли згоди щодо лісової дороги, яку раніше приватизувало підприємство. Тому люди вирішили сьогодні, 10 серпня, перекрити дорогу остаточно. Проте стало відомо, що перед запланованим мешканці завітали до чиновників у “Білий дім”.

Перекриття дороги мало розпочатися сьогодні, 10 серпня, з 12:00 до 16:00. Трасу планували заблокувати у селі Вістова: бз пропуску будь-якого транспорту, крім екстрених служб. Мешканці уже не довіряють підприємству за 16 років конфлікту. Жителі села Завій не хочуть, аби дорогу до лісу приватизували.

Станом на 12:30 у соцмережі фейсбук повідомили, що дорога вільна. Пояснив Віктор Пазухін це тим, що активісти в обласному центрі мають зустрітися з керівниками Івано-Франківської ОДА.

Частина завійчан чекає на результат перемовин в селі Вістова, де і заплановано перекриття “артерії нації”. Будемо сподіватись, що Олег Гончарук (Ред. – голова ОДА) не такий тупоголовий і бездарний, як “чинуші” Калуської РДА і насмілиться вчинити згідно совісті і Закону України. Відповідно потреба в проведенні акції відпаде, – йдеться у повідомленні чоловіка.

У прес-службі Івано-Франківської ОДА МІСТУ розповіли, що протестувальники зустрілися з заступником Олега Гончарука – Марією Савкою. З’ясувалося, що директор ТзОВ “Калушліспромгосп” Михайло Чепіль перебуває за кордоном. Відтак, провести переговори зараз нереально. Тому мешканці домовилися з чиновниками про тристоронній діалог на 20 серпня. До того періоду дорогу обіцяють не перекривати. Наразі проїзд трасою вільний.

Раніше повідомлялося, що директор  ТзОВ “Калушліспромгосп” Михайло Чепіль обіцяв виділити 250 тисяч гривень на облаштування об’їзної дороги, а також, що ворота своєї території будуть тримати відкритими для вільного проїзду впродовж робочого дня.

Читайте також: Наїзд на протестувальників та побиття автодорівців: на Снятинщині люди цілодобово блокують дорогу. ФОТО

Головне фото: “Вікна”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...