Мед Атлант

У Франківську відкрили виставку репортажних світлин. ФОТО

16 серпня відбулося відкриття виставки репортажного фото “(Not) like a tourist” на “Промприладі. Реновація”.

Для публіки представлені фото Анастасії Куберт (Івано-Франківськ) та Христини Чигринової (Одеса). Кожна фотохудожниця відобразила інше місце: Анастасія – Париж, де провела там місяць, Христина – Каїр. Попри таку разючу локальну протилежність, виставка є цілісною, концептуально об’єднаною. Адже фото – не поверхові, кадри виважені та вправні. Авторкам вдалося розширити межі світлин, побачити дійсність не як турист, але водночас не настільки глибоко, як житель.

На знимках Анастасії Париж – контрастний, бо тут пристосовуються одна до одної різні національності, а крім романтики, за словами фотохудожниці, відбувається ще стільки всього хорошого і не дуже.

Складнощів не було, так як всі фото були зроблені на телефон. Він дозволяє робити фото майже непомітно, швидкий і завжди під рукою. Страшно було тільки на чорному районі, там взагалі страшно просто з телефоном в руках йти”, – розповідає Анастасія.

А ось знакова світлина для Анастасії, бо з неї почалася репортажна зйомка Парижу. Зі слів фотохудожниці, їй сподобалося світло, й вона вирішила зробити світлину, чоловік потрапив у кадр випадково.

Виставку можна відвідати до 2 вересня.

 

Фото надіслала Анастасія Куберт.

Читайте також: У франківській галереї “ЧЕЧ” відкрилася виставка художниці Номеди Чюрльоніте. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...