Мед Атлант

На Прикарпатті облаштують військові цвинтарі

У вересні у рамках проекту «Велика війна: поховання та історична пам’ять» планують прибрати два кладовища – у Галичі та Долині.

22 вересня громадська організація «Поступовий гурт франківців» афішувала облаштування військового цвитнаря в Галичі, початок о 10:00.

29 вересня заплановане прибирання цвинтаря в місті Долина.

Організатори зазначають, що забезпечать необхідним спорядженням, організовують харчування та доїзд з Івано-Франківська.

Прибирання реалізується у рамках проекту «Велика війна: поховання та історична пам’ять», який втілює громадська організація «Поступовий гурт франківців» разом з польськими, угорськими та словацькими партнерами. Проект фінансується за підтримки Міжнародного вишеградського фонду, поширюється на прикордонні території України, Польщі, Словаччини та Угорщини.

Протягом 1914–1918 рр. тисячі українців, поляків, чехів, словаків і угорців воювали в арміях інших країн і нерідко поміж собою, відстоюючи чужі імперські інтереси. Тривалий час запеклі бої велися і на території Прикарпаття, де залишилося багато поховань. У рамках спільного проекту «Велика війна: поховання та історична пам’ять», приуроченого до 100-річчя з дня завершення Першої світової війни, ГО «Поступовий гурт франківців» впорядкує кілька таких кладовищ на території області та узагальнить інформацію про загиблих солдат”, – зазначають організатори.

Інформація про проект: Project “Great War: graves and historical memory”

Фото: http://galych.com.ua

Читайте також: Квест на кладовищі: цвинтар Долини перебуває у жахливому стані. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...