Мед Атлант

Мисливець із Рівного спростовує звинувачення в браконьєрстві

Мисливець із Рівного спростовує звинувачення у браконьєрстві та інформацію, опубліковану в спільноті “Франківчани”.

У суботу, 27 жовтня, у групі “Франківчани” у Фейсбуку користувач з ніком Саша Сашов опублікував допис, де були прикріплені фото з нібито браконьєром, який тримав у руках упольованих диких тварин (козуль). Публікація викликала обурення серед учасників спільноти.

На фото Олександр браконьєр, який вибиває в наших лісах все живе, називає себе гордо “мужиком”, тому що рахує себе добитчиком; знайти деградантів в лице, завдяки таким, як ця особистість, наші ліси будуть порожні від усіх живих створінь! На фото вбиті молоді косулі, – зазнчив у дописі Саша Сашов.

Як з’ясувалося в понеділок, допис було взято зі сторінки Олександра Ярощука, жителя Рівного. Олександр повідомив МІСТУ, що допис містить неправдиву інформацію. Чоловік стверджує, що його дії законні. Зі слів мисливця, полювання проходило в угіддях МСК “Сокіл” 27 жовтня та було колективне, у ньому брали участь 19 осіб. Як результат, було закрито дві ліцензії, тобто було упольовано двох тварин. Це засвідчено в картці обліку добутої дичини, яку має кожний мисливець. Така картка є в Олександра.

Після полювання Олександр зробив допис на своїй сторінці у Фейсбуку, звідки й були взяті фото Сашею Сашовим:

Відкриття ліцензійного загонного полювання на парнокопитних вдалося!!! Всіх вітаю!!! Печінка приготована в лісі! Нічого смачнішого не буває))), – написав на своїй сторінці Олександр.

У приватній розмові Саша Сашов запевнив Олександра, що публічного вибачення з його боку не буде.

Розподіл ліцензій відбувається згідно з Законом України про полювання та ведення мисливського господарства, придбати ліцензію на добування дичини може як окремо мисливець, так і колектив мисливців у користувача угідь, як в було в моєму випадку. Кількість ліцензій на кожні угіддя затверджується і погоджується відповідними державними органами, міністерствами та на місцях лісгоспами, – зазначив Олександр Ярощук.

Мисливствознавець в МСК “Сокіл”, обласний представник в ГС “Всеукраїнська мисливська спілка в Рівненській області Роман Ступчук повідомив МІСТУ  полювання було ліцензоване та законне. Відповідно Закону України “Про мисливське господарство та полювання” строки, коли можна полювати, були дотримані.

Ярощук Олександр є місцевим жителем (з Рівного – ред.), мисливцем, який проживає неподалік мисливських угідь нашого господарства (МСК “Сокіл” – ред.) нічого поганого про нього особисто сказати не можу, в браконьєрстві помічений не був. Як член місцевого колективу нам тільки допомагає, особливо в плані правильного екологічного виховання молоді та місцевого населення, профілактиці порушень правил полювання, – зазначив Роман Ступчук.

Журнал реєстрації колективу мисливців подаємо на фото:

 

До слова, МСК “Сокіл” – мисливсько-спортивний комплекс на Рівненщині, де можна зайнятися полюванням, риболовлею, верховою їздою. На території, як зазначено на сайті, є 8 тис. га мисливських угідь, зариблені ставки та розвинена рекреаційна зона відпочинку.

Полювання можна вибрати будь-якої складності, колективне та індивідуальне трофейне: на дикого кабана, козулю, оленя благородного, зайця-русака, лисицю, пернату водоплавну дичину. Ціни вказані на сайті.

До ваших послуг 8 тис. га мисливських угідь, з яких понад 7,7 тис. га – лісові масиви, 185 га – водно-болотні та 101 га – польові. Команда МСК “Сокіл” активно дбає про зростання чисельності та видового складу  фауни угідь. Маємо власне вольерне господарство для відновлення популяцій мисливських тварин, – зазначено на сайті МСК “Сокіл”.

На території МСК “Сокіл” знаходиться вольєрне господарство, що працює, як указують на сайті, над збільшенням чисельності мисливських тварин та урізноманітненням видів фауни угідь. Працюють штучні розплідники, де тварини живуть й розмножуються. Згодом їх випускають на природу.

Читайте також: В обіймах смерті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...