Мед Атлант

На Долинщині в дитячому будинку можуть закрити дошкільні групи

Сьогодні, 14 грудня, відбулася комісія обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

На засідання з’явилися представники батьківського комітету дитячого будинку «Теплий дім», що знаходиться в місті Долина Івано-Франківської області.

Батьки розповіли про нестачу коштів для фінансування дошкільних груп закладу.

Закладу потрібне дофінансування для продовження роботи.

Довідково: у дитячому будинку живуть і виховуються діти позбавлені батьківського піклування віком від одного року до повноліття. Заклад сімейного типу, тому в дитячому будинку проживають діти цілими родинами. Також у дитячому будинку організовано роботу чотирьох виховних груп компенсуючого типу «Особлива дитина» для дітей  з особливими освітніми потребами (за заявою батьків),  в яких здобувають дошкільну освіту 39 дітей  віком від 2 до 7 (8) років з різним нозологіями: дитячий церебральний параліч, порушення опорно-рухового апарату, синдром Дауна, специфічні розлади розвитку з елементами аутизму, порушенням пізнавальної функції, важкі вади мовлення.

Більше 20 вихованців — це діти з інвалідністю та  діти з особливими потребами, для яких організовано комплексну корекційну, реабілітаційну роботу, яку здійснює команда фахівців: вихователі, медичні працівники, практичний психолог, вчителі-дефектологи, вчитель-логопед, медична сестра з лікувальної фізкультури та інструктор з фізичної культури, реабілітолог.

Представники комісії запропонували їм висунути конкретні питання та пропозиції для розгляду постійною косімією та для передачі на розгляд сесії обласної ради.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...