Мед Атлант

“Нічне Кування”: на франківців чекає яскраве видовище на День міста

“Свято ковалів”, на яке завітають учасники з двадцяти країн, пройде з 3 по 5 травня.

Цьогоріч організатори фестивалю вирішили привернути увагу учасників та гостей до проблеми екології, а саме зниклих рік. Тому на площі Бастіону відбудеться кування якорів, які доповнять концепцію інсталяції Валеріана Федоряка “Зниклі ріки”. Також в рамках фестивалю відкриють першу скульптуру в повітрі “Мої Птахи”. Ще на франківців чекає яскраве шоу “Нічне Кування”. Це спільна робота медіа-артистів, музикантів в ковалів. Дійство пройде на вулиці Лесі Українки, між сквером Руської трійці та Медичним університетом.

Світлина від Свято Ковалів-Blacksmith Festival.

На франківців та гостів міста чекає шоу чотирьох стихій. Зокрема, найочікуванішою подією вечора стане стане джазове тріо Марка Токаря, яке зіграє разом з ковалями. Так, містяни зможуть почути, як звучить джаз в поєднанні з металом.

Також в мистецькому просторі “Вагабундо” відбудеться виставка робіт, а також відбудуться лекції та розповіді про мистецтво.

Студенти-ковалі візьмуть участь у конкурсі, де зможуть показати свої професійні навички та здобути нагороди. Так міська влада хоче простимулювати студентів ПТУ, щоб вони хотіли творити і розвиватися у професії, – розповів Богдан Білик, заступник міського голови.

Також організатори прокоментували безпечність інсталяції металевих птахів неподалік ратуші. Вони розповіли, що при її виготовленні думали найперше про її надійність і можуть надати 10 років гарантії на неї.

Як проходили “Нічні кування” того року, дивіться у відео МІСТА:

Читайте також: Залізо і стукіт молотків. У Франківську розпочався фестиваль “Свято ковалів”. ФОТО/ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...