Мед Атлант

Суд оштрафував водія, який на Рогатинщині збив неповнолітнього велосипедиста

Нещодавно у Рогатині судили водія, що збив неповнолітнього велосипедиста.

Як йдеться у матеріалах справи, 6 червня 2018 року приблизно о 19 годині водій на авто «ВАЗ-2107» рухався проїжджою частиною вулиці Довбуша, що в с. Бабухів Рогатинського району.

У цей час у зустрічному напрямку проїжджою частиною вулиці ближче до її правого краю, на велосипеді їхав малолітній хлопець. Водій, проїхавши Т-подібне перехрестя та повернув ліворуч, був неуважним, не обрав безпечної швидкості руху, виїхав на смугу зустрічного руху. Там збив велосипедиста. Потерпілий впав на проїжджу частину дороги й від машини отримав опік правої ноги 3-4 ступеня.

Обвинувачений вини не визнав і  пояснив, що їхав тоді із швидкістю приблизно 20-30 км/год. Велосипедиста, який рухався достатньо швидко по його смузі руху, він побачив приблизно за 5 м. Щоб уникнути зіткнення з велосипедом, він скерував рух автомобіля в ліву сторону та почав гальмувати, а велосипедист в цей час вивернув руля в сторону його руху та теж почав гальмувати.

Проте велосипедист вдарився об передню частину автомобіля справа, розбивши праву фару та впав з велосипеда й опинився частково під автомобілем.

Водій шкодує, що так сталося, але вважає, що не мав технічної можливості уникнути зіткнення із велосипедистом, оскільки той їхав з великою швидкістю та по його смузі руху. Оскільки автомобіль швидкої допомоги не приїхав на місце події, він на прохання матері доставив неповнолітнього потерпілого на своєму автомобілі до лікарні. Цивільного позову не визнав, добровільно завданих злочином збитків не відшкодував.

На засіданні свідок, який в той період обіймав посаду начальника слідчого відділення Рогатинського відділення поліції, пояснив, що мати потерпілого добровільно написала заяву, що вона немає претензій до водія, а тому вказані обставини не були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. В подальшому за наслідками проведеної Рогатинським відділом прокуратури перевірки на підставі рапорту прокурора відомості були внесені до ЄРДР.

У рішенні суду йдеться про те, що вина обвинуваченого підтверджується зібраними в кримінальному провадженні документами та висновками експертів, які визнані судом допустимими доказами.

За результатами перевірки, яку провела поліція, встановлено, що в діях водія не вбачається ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України, оскільки неповнолітній зіткнувся з автомобілем та отримав тілесні ушкодження з власної необережності.

Також зауважимо, що водій був тверезим. Хлопцю проводили операцію.

Суд визнав водія винним та призначив покарання – 3 400 грн штрафу без позбавлення права керування транспортними засобами. На користь потерпілого стягнули 18 954,96 гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...