Мед Атлант

“Батьківське серце”: у Франківську дітям загиблим атовців вручили пам’ятні обереги

1 лютого в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк вручають пам’ятні іменні обереги “Батьківське серце” дітям загиблих учасників АТО/ООС Прикарпаття.

Почесний президент військово-цивільної спілки “Бойове братерство України” Павло Жебрівський розповів, що спілка “Бойове братерство України” була заснована 28 січня минулого року. Захід сьогодні – це одна з акцій організації.

В Україні від 6 до 7 тисяч дітей загиблих героїв. Ми вирішили, що вручатимемо кожній такій дитині оберіг – “Батьківське серце”. Це шматочок срібла у вигляді серця, обрамленого терновим вінком з краплинкою крові. Аби кожна дитинка носила частинку пам’яті про батька біля серця, – каже Павло Жебрівський.

Усього у Франківськ привезли 89 таких оберегів для діток з усього Прикарпаття. Івано-Франківська область – сьома, де вручать ці обереги. До квітня планують об’їхати всю Україну.

Ця акція – не лише для дітей. чи їх батьків, але й для усього українського суспільства. Адже чомусь останнім часом війна “сходить” з порядку денного, каже пан Павло.

Надалі “Бойове братерство України” проводитиме й інші проєкти, зокрема, спрямовані на реабілітацію ветеранів війни.

Відео з події можна переглянути нижче:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...