Мед Атлант

У Франківську відкрили читальний зал імені Богдана Гаврилишина. ФОТО

Сьогодні, 26 травня,  в приміщенні Наукової бібліотеки ПНУ ім.В.Стефаника відбулося урочисте відкриття читального залу імені професора Богдана Гаврилишина, відомого українського економіста і мецената.

Гості заходу: онук Богдана Гаврилишина – Матей Батрух із Швейцарії та родичі з України. Запрошені були також представники від Національної скаутської організації України “Пласт”, представники ректорату університету, викладачі та студенти.

“Богдан Гаврилишин був тією людиною, у якої слова співпадають із діями. Він неоднаразово приїждав до Прикарпатського університету, щоб поспілкуватись із студентами. Був меценатом і допомагав молоді”, – розповідає директор Наукової бібліотеки Петро Гаврилишин.

“Моєму дідусеві було важливо бути близько молодих людей. Він любив це”, – додає Матей Батрух. 

Довідково: 

Богдан Гаврилишин (19.10.1926-24.10.2016) – відомий економіст, громадський діяч, благодійник, засновник Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина, член Римського клубу, член Світової академії мистецтва та науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор університетів Канади та України, консультант держав та міжнародних компаній, ініціатор, голова і модератор численних міжнародних наукових конференцій та семінарів.

 

Читайте також: Професор з Франківська представив Україну на міжнародному конгресі митців. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...