Мед Атлант

Прикарпатський художник покаже свої комікси на всесвітньому фестивалі. ВІДЕО

Уперше українець візьме участь на всесвітньому фестивалі поціновувачів «Комік-кон» у Сан-Дієго. Андрій Данкович з Прикарпаття представлятиме збірку коміксів «Саркофаг», над створенням якої працював 2,5 роки.

Про це йдеться у сюжеті інформаційного проекту ZIK «Перші про головне. Львів».

Андрій Данкович спочатку навіть і не здогадувався, що малює комікси. З дитинства кожну свою ілюстрацію доповнював текстом і ніби розповідав якусь послідовну історію. Хлопець родом із Прикарпаття, там про таку техніку малювання чули мало.

«У 90-х роках в селі, де я жив, дістати комікси було нереально. Я просто знав, що є такий жанр, як комікси. Але не мав можливості їх читати. Одного разу в дитячому журналі «Перець» побачив комікси і вирішив, що такий метод подачі моїх історій мені дуже підходить», — прокоментував Андрій Данкович.

Відтоді Андрій почав малювати комікси про Всесвіт, космос та галактичні пригоди. На таку тематику його надихнули науково-фантастичні фільми. Малює свої графічні історії художник незвично – кольоровими олівцями. Переконаний, саме така нетиповість і привернула увагу до його робіт організаторів всесвітнього фестивалю «Комік-кон». Щороку там збираються справжні фанати коміксів з усього світу. Туди Андрій потрапити навіть і не мріяв, заявку на участь надіслав ще минулого літа. І зараз став першим в історії українцем, кого запросили для участі у фестивалі.

«Коли мені відписали, що потрібно чекати декілька років, зрозумів, що немає сенсу сподіватися на запрошення і навіть забув про це. А вже 7 листопада надіслали запрошення про те, що мене взяли», — сказав Андрій Данкович.

Спеціально для участі у «Комік-коні» Андрій навіть розробив власні патріотично-фантастичні футболки. На фестиваль хлопець поїде зі своєю збіркою коміксів «Саркофаг», над створенням, якої працював 2,5 роки. Її вже переклали англійською мовою.

Читайте також: В які школи Івано-Франківська першокласників набирають на конкурсній основі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...